• Archive for Οκτώβριος, 2017

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  20 Οκτωβρίου 2017 // Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

  AFISA_lept

  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ βιβλίου
  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ
  και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

  Η συγγραφέας Βίκυ Κατράνα
  σας προσκαλεί στην παρουσίαση – δράση
  του παιδικού βιβλίου
  “Τα Μυστικά της Πανσελήνου”
  εκδόσεις οσελότος
  στην ονειρεμένη στέγη πολιτισμού
  Λυρικός Μικρός Πλανήτης
  την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ.

  *Παρουσίαση του βιβλίου από την συγγραφέα.
  *Εργαστήρι δημιουργικής γραφής και απασχόλησης
  από την συγγραφέα για τα παιδιά, βασισμένο στο βιβλίο.
  (επίσης ζωγραφική,κατασκευές με πηλό, αγγλικά)
  *Coffee time για τους γονείs

  είσοδος ελεύθερη

  ιστοσελίδα βιβλίου: facebook.com/tamystikatispanselinou.1
  Βασιλίσσης Όλγας 285, πλησίον Αιγαίου

  Σας περιμένουμε!!

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΜΕΘΩΝΤΑΣ Μ’ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΑΓΙΟΝΟΡΕΙΤΙΚΟ

  9 Οκτωβρίου 2017 // Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕΘΩΝΤΑΣ Μ’ΕΝΑ ΚΡΑΣΙ ΑΓΙΟΝΟΡΕΙΤΙΚΟ

  1822 (1)

  DSCN0937 (1)

  ir 1

  ira

  Οι δύο βιβλιοπαρουσιάσεις του βιβλίου στην Αθήνα( 30/9/17), με Κίρκη Κεφαλέα,Μαρίνα Γρηγοροπούλου (Επίκουρος καθ.Πελοποννήσου), και Αθανάσιο Πολύζο ιερέα-φιλόλογο, καθώς και από την παρουσίαση του βιβλίου στο Ηράκλειο Κρήτης, που οργάνωσε η Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης,με τους: Γ. Δημητρακάκη, Νεοελληνιστή, Γ.Λίλη, Α.Σανουδάκη, καθηγητές από το Πανεπ/μιο Κρήτης, παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου.

  Μεθώντας μ’ένα κρασί αγιονορείτικο…

  Η εμπειρία του ταξιδιού στο Αγιο Ορος, στην νέα Ελληνική Λογοτεχνία, από τα τέλη του 19ου αιώνα έως τις μέρες μας
  Συγγραφέας: Δαμουλή – Φίλια Ευαγγελία
  To ταξίδι στον Άθωνα παρήγε αξιομνημόνευτο ταξιδιωτικό λόγο προσφέροντας υπέροχα κείμενα στην Ελληνική ταξιδιωτική Γραμματεία. Τα λογοτεχνικά κείμενα Νεοελλήνων λογοτεχνών που ενδεικτικά επιλέξαμε να μελετήσουμε, από τη δύση του 19ου έως την αυγή του 21ου αιώνα, εντάσσονται στους τρεις απαράβατους άξονες της θεωρίας της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας: ιστορικός χρόνος, χωρικός και προσωπικός χρόνος του ταξιδιώτη-αφηγητή. Tοποθετήσαμε δηλαδή τα λογοτεχνικά ταξίδια μέσα στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο έλαβαν χώρα, εξετάζοντας συνάμα την ηλικία, τα κίνητρα που ώθησαν σε ένα τέτοιο ταξίδι, τις «αποσκευές σχετικών αναγνώσεων» του λογοτέχνη και γενικά όλες τις προϋποθέσεις του ταξιδιού.Υπό την έννοια αυτή, το ταξίδι στον Άθωνα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, ένα ξεχωριστό βίωμα για τον καθένα από τους Λογοτέχνες που συμπεριλάβαμε στη μονογραφία μας. Ο W. Dilthey βλέπει τη «συνάντηση» που φέρνει το ταξίδι στο επίπεδο του βιώματος του «Εγώ-Εσύ». Ως εκ τούτου, το ταξίδι μετατρέπεται σε «αφύπνιση», οδηγώντας, μερικές φορές, σε μια μεταστροφή και διαφοροποίηση και αποβαίνοντας καθοριστικής σημασίας για τη μετέπειτα πορεία της ζωής του ταξιδιώτη την οποία και νοηματοδοτεί.

  Η Ευαγγελία Ιωάννου Δαμουλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Γαλλία στα Πανεπιστήμια της Προβηγκίας (Aix-Marseille I), Σορβόννης (Paris IV), και Νέας Σορβόννης (Paris III). Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε ως φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση όπου δίδαξε, από το 1981 έως το 2010, σε πολλά σχολεία της περιφέρειας και της Αθήνας. Το 2008, αναγορεύτηκε με άριστα Διδάκτωρ Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (Κέρκυρα).Δίδαξε Νέα Ελληνική Λογοτεχνία και Γαλλική Γλώσσα στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Το πρώτο της βιβλίο, «Από την Ανάμνηση στην Ιστορία. Περιήγηση στη Γαστούνη και στην Ηλεία (1880-2000)», εκδόθηκε το 2004 (εκδόσεις Βιβλιοπανόραμα , Αμαλιάδα). Εχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει μελέτες σχετικές με την Συγκριτική Γραμματολογία την τοπική και προφορική Ιστορία. Εχει τιμηθεί από πολιτιστικούς φορείς της χώρας για την έντονη πολιτιστική της δράση.

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Ποιότητα και Ασφάλεια

  3 Οκτωβρίου 2017 // Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Ποιότητα και Ασφάλεια

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ