• Archive for Οκτώβριος 26th, 2009

  Εδώ και τώρα παροχές

  26 Οκτωβρίου 2009 // 2.171 Σχόλια »

  Εδώ και λίγες μέρες, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, όλο και εντείνονται εν είδη πιέσεων, θέσεις,για να λάβει σκληρά δημοσιονομικά μέτρα για την εξυγίανση της οικονομίας. Το ρητό που προβάλλεται είναι το ότι δεν γίνεται κοινωνική πολιτική με δανεικά. Εμένα μου φαίνεται παρωχημένο επιχείρημα, γιατί στην νέα πραγματικότητα όλος ο πλούτος της χώρας, που προέρχεται κατά κύριο λόγο από τον τουρισμό, την ναυτιλία και την αγροτική παραγωγή, προϋποθέτει ενεργούς πολίτες. Οι πολίτες σήμερα, μετά από την αλλοπρόσαλλη πολιτική που άσκησε η απελθούσα κυβέρνηση, βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και περαιτέρω λιτότητα δεν την αντέχουν. Αν επιχειρηθεί κάτι τέτοιο πολύ φοβούμαι ότι θα οδηγήσει στην πλήρη απογοήτευση και ως εκ τούτου στην απαξίωση των πολιτών. Δηλαδή αντί να κερδιθεί το στοίχημα της προόδου, θα πέσουμε σε κοινωνικό μαρασμό και τότε είναι που θα κινδυνέψει η χώρα. Και μάλιστα δεν θα ευημερούν ούτε και οι αριθμοί. Αυτό που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι απαρέγκλιτα να εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε, και που για αυτό ακριβώς την ψήφισε και ο ελληνικός λαός. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Ρεαλισμός ή λαϊκισμός;

  // 1.069 Σχόλια »

  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Γ. Παπανδρέου, έχει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες, 83%. Μεγάλη αποδοχή σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν υψηλές προσδοκίες από την κυβέρνηση, περιμένουν να επιλύσει πολλά προβλήματα που λιμνάζουν και προφανώς να διασώσει την οικονομία από τη χρεοκοπία, που επέρχεται αν δεν ληφθούν αμέσως σκληρά μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα. Οι πολίτες νιώθουν πλέον στο πετσί τους την κρίση που διέρχεται η ελληνική οικονομία και η οποία δεν έχει καμία σχέση με την διεθνή. Όλοι βλέπουν την ανεργία να φουντώνει, τα εισοδήματά τους να μειώνονται και χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες, ενώ ταυτόχρονα αυτές ου τελευταίες έχουν γίνει πολύ φειδωλές στη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και άτομα.

  Το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ και απαιτεί αυξήσεις, παροχές, διορισμούς στον δημόσιο τομέα, ενώ οι συνδικαλιστές του ζητούν ανατροπή των διακρατικών συμφωνιών για το λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΤΕ. Η απεργία των λιμενεργατών στον Ο.Λ.Π., οι επιθέσεις κουκουλοφόρων σε κτίριο εφημερίδας και αλλού, οι ξαφνικές και απαράδεκτες οικονομικές απαιτήσεις εργαζομένων στο υπουργείο εργασίας, είναι η αρχή του θυμού οπαδών, φίλων και προσκείμενων στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ατόμων. Είναι η ήπια αρχή προβολής αιτημάτων, οικονομικών διεκδικήσεων και επαναστατικού τσαμπουκά, από το βαθύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τους αριστερούς φίλους του. Αν η κυβέρνηση αρχίσει να ενδίδει, να υποχωρεί και να ικανοποιεί τρελά οικονομικά αιτήματα, καθώς και να ανέχεται κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές και καταληψίες, η τύχη της θα είναι γνωστή από τώρα. Θα ευτελιστεί εντελώς σε 3-4 μήνες και δεν θα μπορέσει να παράγει έργο, χρήσιμο στον τόπο.

  Η κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί σε ότι αφορά τον οικονομικό τομέα και να παραμερίσει συνδικαλιστές και φαύλους. Η οικονομία δεν αντέχει παροχές, ούτε εκείνες που υποσχέθηκε προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου, γιατί για να τις υλοποιήσει πρέπει να δανειστεί. Και με δανεικά δεν γίνονται παροχές. Τέλος στις ψευδαισθήσεις και στα όνειρα. Η σκληρή πραγματικότητα είναι εδώ καλύπτει όλη την χώρα. Τώρα πρέπει να επικρατήσει ο ρεαλισμός, η σύνεση, το συμφέρον του τόπου και του συνόλου του λαού, όχι εκείνων που φωνάζουν για να διατηρήσουν συντεχνιακά προνόμια –πχ. λιμενεργάτες ΟΛΠ- ή για να κρατηθούν στις θέσεις τους – π.χ. επαγγελματίες συνδικαλιστές. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει όλη την αλήθεια στον λαό, για την κατάσταση της οικονομίας και για τα επώδυνα μέτρα που θα λάβει για την σωτηρία της. Αν μιλήσει στον λαό με ειλικρίνεια και απλότητα, οι πολίτες θα συμφωνήσουν, θα εγκρίνουν τα μέτρα, θα δώσουν μεγάλη προθεσμία στην κυβέρνηση για να λάβει κάποτε και φιλολαϊκά μέτρα. Αν παρασυρθεί από τον παλιό λαϊκισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και θελήσει να τον χρησιμοποιήσει και πάλι, θα έχει τελειώσει ως πρωθυπουργός και ηγέτης. Και μαζί του και η ελληνική οικονομία.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ