• Archive for Απρίλιος, 2009

  ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

  30 Απριλίου 2009 // 3.296 Comments »

  Οικονομική κρίση, σκάνδαλα, ανεργία, αδιαφάνεια, αναξιοκρατία και ένα σωρό άλλα γνωστά και άγνωστα ταλανίζουν την καθημερινότητά μου και την κάνουνε πολλές φορές αβίωτη.
  Και πάνω που είπα να διαμαρτυρηθώ, με τον τρόπο μου, όσο μπορώ, να γράψω κάτι, να πω, να πάρω κανένα τηλέφωνο, μου έφερε ο ταχυδρόμος το περιοδικό “ΑΤΑΚΑ” του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών του οποίου έχω την τιμή να είμαι μέλος από το 1980.
  Ξεφυλίζοντάς το λοιπόν στην τρίτη σελίδα στη στήλη “Το λιβάδι με τις ατάκες” πέφτει το μάτι μου σε ένα δίστοιχο που έγραφε:
  “Με κοπριά ευδοκιμούν πατάτες και ντομάτες,
  ό,τι σκατά το μαγαζί, το ίδιο κι οι πελάτες”…

  Μου κόπηκαν τα πόδια. Σαν να έφαγα φτυαριά στο πρόσωπο. Ντράπηκα, κοκκίνησα, θύμωσα, πήγα να διαφωνήσω αλλά τελικά συμφώνησα. Είχε δίκιο ο ποιητής. Απόλυτο δίκιο.
  … ό,τι σκατά το μαγαζί, το ίδιο κι οι πελάτες”……

  Κιντάπογλου Γιάννης επισκέπτης του wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΑΡΓΙΑ Ή ΑΠΕΡΓΙΑ;

  29 Απριλίου 2009 // 137 Comments »

   

  Αγαπητοί φίλοι, υποθέτω ότι με την καθιέρωση του ημερολογίου, από τα πολύ παλιά χρόνια, ο Μάης συνέπιπτε με την ανθοφορία και το «ζωντάνεμα» όλης της φύσης. Ήταν επόμενο λοιπόν να γιορτάζεται ιδιαίτερα χαρμόσυνα από τους ανθρώπους.

  Στις αρχές του εικοστού ή στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα (δεν θυμάμαι ακριβώς) μια κινητοποίηση υφαντριών στο Σικάγο την πρώτη του Μάη, είχε σαν κατάληξη να αιματοκυλιστεί από τις κρατικές δυνάμεις. Έκτοτε η μέρα αυτή έγινε σύμβολο από τους προλετάριους και καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και αγώνα κατά του ταξικού τους αντιπάλου.

  Από τότε ως σήμερα κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι και οι κοινωνίες άλλοτε «ξεχνούν» και άλλοτε θυμούνται τα γεγονότα εκείνης της πρωτομαγιάς στο Σικάγο.

  Έγιναν προσπάθειες από το προοδευτικό κίνημα παγκοσμίως να πάρει θεσμική διάσταση ως εθιμική απεργία, μα η διαπίστωση είναι ότι ολοένα και περισσότερο ατονεί αυτή η θέση στις συνειδήσεις των εργαζόμενων και στην συντριπτική τους πλειοψηφία την βλέπουν σαν θεσμική «κοπάνα» από την δουλειά τους.

  Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι αντί να βγουν σε συλλαλητήρια, χαίρονται τον Μάη με τα λουλούδια του και τις όμορφες λιακάδες.

  Πιστεύω ότι θα πρέπει να αγγίξουμε το θέμα εκτενέστερα και να ψάξουμε, με τα νέα δεδομένα. Είμαστε στην εποχή της πληροφορικής και ο όγκος των βιομηχανιών έχει μεταθέσει το βάρος του σε αναπτυσσόμενες χώρες.

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος του wif.gr

  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

  Άντε φίλοι ερτζιανοί

  Και λίγα εύθυμα να πούμε,

  Γελάστηκε και το πουλί

  Γάβγισε πρώτα το πρωί

  Μετά τοριξε στο γλέντι

  Με λουλούδια και αφέντη.

  ΣΟΛΕΓΓΑ

   

  Posted in Χωρίς Κατηγορία

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ…

  // 4.317 Comments »

  Όταν η γενιά μου πήγαινε σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο 1967-1974) η από καθ’ έδρας διδασκαλία και ερμηνεία της “αργίας” της Πρωτομαγιάς ορίζονταν ως η εορτή της υποδοχής της άνοιξης και κατ’ επέκταση η χαρμόσυνη αφύπνιση των φυτών και των λουλουδιών.
  Αργότερα, ως φοιτητής έμαθα ότι η Πρωτομαγιά δεν ήταν αργία και γιορτή, αλλά απεργία και διαμαρτυρία….
  Τώρα πιά στα 50 και κάτι, με μεγάλη μου λύπη, χαμηλώνω τα μάτια μπροστά στον δάσκαλο ποιητή που λέει:
  Πότε Βούδας, πότε Κούδας,
  πότε Ιησούς και Ιούδας…
  Έχω καταλάβει ήδη
  της ζωής μου το παιχνίδι…..

  Υ.Γ. Πριν λίγο καιρό έγινε μια μικρή γιορτή σε τοπικό κανάλι της Θεσσαλονίκης με τιμώμενο κεντρικό πρόσωπο τον πραγματικά μεγάλο Ποδοσφαιριστή Γιώργο Κούδα. Κάποια στιγμή ο δημοσιογράφος τον ρωτάει πως νοιώθει που το όνομά του – θρύλος πια πανελλήνιος – έγινε και τραγούδι στα χείλη του κόσμου. “Είμαι πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος γι’ αυτό” δήλωσε ο Γιώργος΄μεταξύ των άλλων.

  Δυστυχώς, στην εποχή μας είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι για θέσεις και ιδιότητες που θα έπρεπε να μας κάνουν αν όχι δυστυχισμένους, τουλάχιστον σφόδρα προβληματισμένους και ανήσυχους.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΝΤΑΠΟΓΛΟΥ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  // 877 Comments »

  Στη χώρα μας, όπως και σε πολλές άλλες, αδιαφορούν για το περιβάλλον όλοι οι φορείς, που κανονικά θα έπρεπε να ενδιαφέρονται και να το προστατεύουν με κάθε τρόπο: η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση σε μεγάλο ποσοστό, οι βιομηχανικές επιχειρήσεις, η ΔΕΗ που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από λιγνίτη και πετρέλαιο, οι πολίτες με τη συνεχή κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους, τα απορρίμματα και τη σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος.

  Δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση –τώρα πάει να δημιουργηθεί- ούτε σχετική ευαισθησία σε φορείς και πολίτες. Ο μόνος σύμμαχος και προστάτης του περιβάλλοντος είναι, εδώ και κάμποσα χρόνια, το Συμβούλιο της Επικρατείας, που είτε εκ καθήκοντος κατά την επεξεργασία προεδρικών διαταγμάτων, είτε κατόπιν προσφυγής φορέων ή πολιτών, θέτει φραγμούς ακυρώνοντας πράξεις της διοίκησης ή αναστέλλοντας την έναρξη έργων, όταν δεν υπάρχουν περιβαλλοντικές μελέτες.

  Ακόμη και η ανακύκλωση των συσκευασιών –χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, σίδηρος- που είναι καθεστώς πλέον στην Ευρώπη, στη χώρα μας προωθείται από την τοπική αυτοδιοίκηση μόλις τα τελευταία χρόνια, με σχετικά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Για την τόση καθυστέρηση ευθύνονται βέβαια οι δήμοι. Καλά προχωρούν από εξειδικευμένες επιχειρήσεις και τα προγράμματα ανακύκλωσης μπαταριών, ελαστικών και παλαιών αυτοκινήτων. Υστερούμε όμως στην χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, γιατί προτιμούμε το αυτοκίνητό μας, με αποτέλεσμα τα καυσαέρια να επιβαρύνουν το περιβάλλον, ενώ αναδεικνυόμαστε σπάταλοι στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, για το οποίο είμαστε δεύτεροι μετά τις Η.Π.Α. στην άσκοπη χρήση του. Εξάλλου είμαστε πολύ πίσω στη χρησιμοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας –από ήλιο, ανέμους, νερό. Στον τομέα αυτό μόλις τώρα κάτι πάει να γίνει, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει αυτές τις πρακτικές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει στη μόνωση των υπαρχόντων κτιρίων και στην κατασκευή τελείως μονωμένων νέων, ώστε να βοηθηθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος.

  Για όλα τα παραπάνω που τελικά καταστρέφουν το περιβάλλον, τη θάλασσα, τα νερά, τους ποταμούς, εξαφανίζουν ζώα και φυτά και δυσκολεύουν την ζωή των ανθρώπων στον πλανήτη Γη, φταίνε οι κατά καιρούς κυβερνήσεις, και η ανύπαρκτη δημόσια διοίκηση και η υποτυπώδης διοίκηση των δήμων. Ακόμη οι βιομηχανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη και με την απληστία τους καταστρέφουν το περιβάλλον.

  Ευτυχώς υπάρχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, εφημερίδες, ενεργοί πολίτες, που μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος και εναντίον των καταστροφέων του –κυβέρνηση, δήμοι, επιχειρήσεις-, και ενημερώνουν για κάποιους πρακτικούς κανόνες, που βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

  Ιδού μερικοί απλοί και πρακτικοί κανόνες, διεθνούς ενδιαφέροντος, που η εφαρμογή τους από τους από τους πολίτες βοηθά στην προστασία του περιβάλλοντος: η ανακύκλωση των συσκευασιών, η εξοικονόμηση ενέργειας με συνετή χρήση των ηλεκτρικών συσκευών στο σπίτι και στο γραφείο, η τοποθέτηση λαμπτήρων μικρής κατανάλωσης, η οικονομία στη χρήση του νερού, η χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις μας, η μη ρύπανση μα σκουπίδια και βιομηχανικά απόβλητα του περιβάλλοντος, της θάλασσας, των ποταμών, των υδάτων, το μη άναμα φωτιάς σε δασικές περιοχές και στο ύπαιθρο γενικά, η σχετική ενημέρωση των παιδιών, αλλά και των φίλων μας, η επαφή με τη φύση που θα μας κάνει φίλους και προστάτες της. Και τέλος η λήψη της στερεάς απόφασης να σώσουμε τον πλανήτη Γη και να τον παραδώσουμε σε καλή κατάσταση στα παιδιά μας.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  22 Απριλίου 2009 // 3.635 Comments »

  Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, αλλά και παλαιοτέρα, πολίτες συνέλαβαν ύστερα από καταδίωξη ληστές και τους παρέδωσαν στην αστυνομία, σε μια έκρηξη οργής για τα κύματα της ληστρικής βίας που πλήττει τα αστικά κέντρα. Άλλοι πολίτες συνέβαλαν εθελοντικά στην κατάσβεση πυρκαγιών, ενώ χιλιάδες έλαβαν μέρος σε δενδροφυτεύσεις σε καμένες εκτάσεις, αφού το κράτος απεμπολεί το χρέος του και δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι εθελοντές στις δενδροφυτεύσεις είναι πλέον συνήθης παρουσία και εκδήλωση των πλέον ευγενικών αισθημάτων. Προ ημερών στην Αθήνα, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή οι πολίτες κατέλαβαν μια έκταση και την μετέτρεψαν σε πάρκο, για να μη γίνει πάρκινγκ.

  Αλλά και σε άλλους τομείς οι αγανακτισμένοι πολίτες αντιδρούν επιτέλους. Φωτεινό παράδειγμα οι πανεπιστημιακοί που στις πρόσφατες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη διοίκησης της ομοσπονδίας τους, ανέδειξαν νέα που καταδίκασε αμέσως τη βία εναντίον των πανεπιστημίων και τη χρησιμοποίηση του ασύλου για εγκληματικές πράξεις. Ήδη οι πρυτανικές αρχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναζητούν τρόπους εφαρμογής του νόμου κα απομάκρυνσης των ακραίων στοιχείων, που συνήθως δεν είναι φοιτητές, από τα κτίρια που έχουν υπό κατάληψη εδώ και δέκα χρόνια. Για το θέμα αυτό κινητοποιήθηκε επιτέλους και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

  Υπάρχει μια κινητικότητα πολλών πολιτών γύρω από τα παραπάνω θέματα, που την προκάλεσε το κύμα βίας που πλήττει τη χώρα, η έξαρση κλοπών και ληστειών καθώς και η αύξηση του αριθμού των τρομοκρατικών ενεργειών. Οι πολίτες διαπιστώνοντας την ανυπαρξία του κράτους και μην έχοντας πλέον εμπιστοσύνη στα κόμματα και στους πολιτικούς, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, αποφάσισαν να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια της κοινωνίας που ζουν, στην εργασία τους και όπου αλλού κρίνουν σκόπιμο. Είναι πλέον γεγονός ότι οι ενεργοί πολίτες πολλαπλασιάζονται κάθε ημέρα και αναλαμβάνουν θετική για την κοινωνία και τον τόπο δράση.

  Βέβαια όλα αυτά προκαλούν ένα εύγλωττο ερώτημα: Έως που μπορεί να φτάσει η δραστηριότητα των ενεργών πολιτών, αν ληφθεί υπόψη ότι δεν υπάρχει κράτος, ότι δεν λειτουργούν βασικοί θεσμοί; Θα υποκαταστήσουν το ίδιο το κράτος, ή οι δραστηριότητές τους θα αφυπνίσουν την μακαρίως κοιμωμένη κυβέρνηση; Προφανώς η απάντηση θα δοθεί αργότερα, αφού θα οργανωθούν οι ενεργοί πολίτες και θα αυξηθούν οι παρεμβάσεις τους, που οπωσδήποτε είναι για το καλό του τόπου.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  11 Απριλίου 2009 // 4.367 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι, το οικονομικό πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη είναι που συζητιέται σήμερα και προφανώς πρόκειται να συζητιέται διαρκώς.

  Όμως από πού προέκυψε; Είχαμε και παλαιότερα αναφερθεί ότι η στρέβλωση των οικονομιών προέρχεται από την κερδοσκοπία. Αυτή λοιπόν επέδρασε και τώρα. Αδηφάγες επενδύσεις σε τίτλους φούσκες με μοναδικό στόχο την υπεραξία χωρίς αντίκρισμα και μόνο σκοπό την διαρκή κυκλοφορία του χρήματος.

  Μα το χρήμα βρέθηκε πλεονάζoν στους κερδοσκόπους και ελλειμματικό στους επενδυτές. Τώρα οι κυβερνήσεις προσπαθούν να τονώσουν την κατεστραμμένη οικονομία με χρήμα που διαθέτουν προς τους καταναλωτές, αλλά έτσι, πάλι δεν την προστατεύουν και από τους κερδοσκόπους. Και τι πρέπει να γίνει; Κατά την άποψή μου πρέπει να υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα αναδόμησης της οικονομίας από πολιτικές δυνάμεις που θα εκλεγούν από τον λαό. Το πρώτο βήμα λοιπόν είναι η προκήρυξη εκλογών. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Η πάταξη της φοροδιαφυγής

  5 Απριλίου 2009 // 118 Comments »

  Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σώσει την ελληνική οικονομία.

  Τα ποσά που θα εισπράξει το κράτος από την έκτακτη εισφορά στα εισοδήματα του 2008 ειναι αστεία, άν σκεφτούμε ότι το 2009 η κυβέρνηση θα δανειστεί έως 50 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τοκοχρεολύσια παλαιών δανείων και τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις. Απαιτούνται επομένως επώδυνα μέτρα μεγάλης αποδοτικότητας σε ευρώ, τα οποία προφανώς θα θίξουν και θα πονέσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους της κυβέρνησης. Και αυτά τα μέτρα είναι ο σταδιακός περιορισμός και σε σύντομα χρονικό διάστημα η πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Μόνο η σύλληψη της φορολογιτέας ύλης της παραοικονομίας -φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και εισφοροαποφυγή για να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία- θα αποδώσει στο κράτος τα δισεκατομμύρια ευρώ που δικαιούται να εισπράξει και που χρειάζεται γιά να σωθεί η παραπαίουσα ελληνική οικονομία. Είναι ήδη γνωστό ότι οι διεθνείς επενδυτές που αγοράζουν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που μας δανείζουν, απαιτούν υψηλά επιτόκια, διπλάσια από αυτά που ζητούν για τα ομόλογα του γερμανικού δημοσίου και μόνον η Μάλτα δανείζεται με μεγαλύτερα επιτόκια από τη χώρα μας. Στους διεθνείς επενδυτικούς κύκλους έχει μειωθεί σοβαρά η εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και αυτό διατυπώνεται ευθέως στις διεθνούς κυκλοφορίας εφημερίδες.

  Τα πράγματα είναι πολυ σοβαρά, είναι ανησυχητικά για την ελληνική οικονομία και το άμεσο μέλλον της, ανεξάρτητα από την διεθνή οικονομική κρίση που ρίχνει την σκιά της και στην χώρα μας.

  Η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει το μεγάλο κεφάλαιο που φοροδιαφεύγει. Ο απελθών υπουργός οικονομίας είχε διασταυρωμένα στοιχεία φοροδιαφυγής, πλαστών τιμολογίων κλπ, για 5000 επιχειρήσεις, αλλά δεν τόλμησε να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων και στην διάλυση του κυκλώματος φοροδιαφυγής που είχαν στήσει. Ούτε βέβαια ο διάδοχός του αποφάσισε να χτυπήσει επιτέλους το μέγιστο των οικονομικών εγκλημάτων, τη φοροδιαφυγή.

  Ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του δεν έχουν πολλές επιλογές για να συγκεντρώσουν χρήματα και να σώσουν την ελληνική οικονομία. Η δυναμική και αποτελεσματική επιλογή ειναι μία: πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Όλα τα άλλα μέτρα είναι ασπιρίνη.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  4 Απριλίου 2009 // 3.481 Comments »

  Διαρκώς διαβάζουμε και ακούμε από τα ΜΜΕ για τα συμπτώματα της οικονομικής κρίσης στις αναπτυγμένες χώρες. Επίσης πληροφορούμαστε διαρκώς για την επίδραση που έχει στις αναπτυσσόμενες. Με την Ελλάδα όμως τι γίνεται; Κατατάσσεται στο μπλοκ των αναπτυγμένων χωρών, μα η ανάπτυξή της δεν βασίστηκε σε κολοσσιαίες επενδύσεις, ούτε στην σύγχρονη τεχνολογία. Βασίστηκε κατά κύριο λόγο στον τουρισμό, την ναυτιλία και στην αγροτική της παραγωγή.

  Σε ένα χορό του χρήματος που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, -χορός δανείων ακριβέστερα-, σχεδόν όλος ο ενεργός πληθυσμός καταχρεώθηκε. Και αυτά τα δάνεια, που χορηγήθηκαν με μακροπρόθεσμη εξόφληση, καθιστούν τους ενεργούς πολίτες, μακροχρόνια όμηρους του οικονομικού συστήματος. Και τίθεται το ερώτημα: πως θα μπορέσουν να ισοσκελίσουν την αποπληρωμή με την καθημερινότητα; Και το θέτω έτσι το ερώτημα γιατί η αντανάκλαση της παγκόσμιας πραγματικότητας, δεν έχει φανεί πλήρως στον τόπο μας. Και η ομηρία δεν αφήνει οξυγόνο για νέες προσπάθειες ανάπτυξης. Σε μία τηλεοπτική εκπομπή άκουσα τον Τίμο Χριστοδούλου να λέει πως η λύση είναι η διαγραφή των χρεών, και η επανεκκίνηση του ενεργού πληθυσμού… Συμφωνώ. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, Χωρίς Κατηγορία

  GABRIEL GARCIA MARQUEZ ‘’ 13 λόγοι να ζεις ‘’

  // 4.670 Comments »

  1.Σε αγαπώ, όχι για αυτό που είσαι…αλλά για αυτό που είμαι εγώ, όταν είμαι κοντά σου.

  2.Δεν αξίζει να κλαις για κανέναν. Όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις…

  3. Επειδή πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε αγαπάει όσο εσύ θα ήθελες…

  δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά με όλη την καρδιά του.

  4.Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι…και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου.

  5.Ο χειρότερος τρόπος να χάσεις κάποιον που αγαπάς…είναι να είσαι δίπλα του, αλλά αυτός να μην είναι εκεί.

  6.Μην σταματάς ποτέ να χαμογελάς, ακόμη και αν είσαι δυστυχισμένος…κάποιος ίσως ερωτευθεί το χαμόγελό σου.

  7.Μπορεί απλά να είσαι ένα άτομο σε όλο τον κόσμο…αλλά για κάποιο άτομο μπορεί να είσαι ο κόσμος όλος.

  8.Μην ξοδεύεις το χρόνο σου για κάποιον, που δεν νοιάζεται να τον ξοδέψει μαζί σου.

  9.Ίσως ο θεός, θέλει να γνωρίσεις πολλούς λάθος ανθρώπους, μέχρι να γνωρίσεις τον σωστό, έτσι όταν συμβεί αυτό θα είσαι πραγματικά ευγνώμων.

  10.Μην κλάψεις γιατί ήρθε το τέλος σε μια σχέση…χαμογέλα για όλα αυτά που περάσατε μαζί.

  11.Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε πληγώνουν, πρέπει να συνεχίζεις να έχεις εμπιστοσύνη…απλά, να είσαι πιο προσεκτικός.

  12.Γίνε καλύτερος άνθρωπος μέρα τη μέρα…όταν γνωρίσεις αυτόν που ψάχνεις, θα είσαι σίγουρος ότι θα σε αγαπήσει για αυτό που είσαι.

  13.Μην ανυπομονείς, τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις.

  ‘’ Όλα γίνονται για κάποιο λόγο ‘’

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ

  GABRIEL GARCIA MARQUEZ

  Καλημέρα σας και καλή Κυριακή. << 13 λόγοι να ζεις >> του Μεγάλου στοχαστή μας. Αγαπητοί μου, όλες αυτές τις Κυριακές που βρισκόμουν κοντά σας μέσω του W.I.F.gr, προσπαθώντας να προσεγγίσω το θησαυρό του σπινθηροβόλου πνεύματός του και να εκτιμήσω την αξία των λόγων του, με γέμισαν με μια συνκρατημένη αισιοδοξία και με κάποιο ελπιδοφόρο φως. Όσο και αν σήμερα φαίνονται όλα θολά. Υπάρχει ακόμη ζωή μπροστά μας που χρειάζεται να βελτιώσουμε. Τα μηνύματα που μας κληροδοτεί, οι συμβουλές και οι φιλοσοφημένες τοποθετήσεις του πάνω σε όλα τα σοβαρά ανθρώπινα θέματα, αποτελούν μια μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. <<Όλα γίνονται για κάποιο λόγο >> μας λέγει και ο μεγαλύτερος, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Σας ευχαριστώγια την Κυριακάτικη συντροφιά.

  ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ή ΑΝΤΙΝΟΟΣ, επισκέπτης του wif.gr

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ