• Archive for 6 Φεβρουαρίου, 2009

  ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

  6 Φεβρουαρίου 2009 // 5.317 Comments »

   

   

  Αγαπητοί φίλοι, με αφορμή το δημοσίευμα του Παναγιώτη Μποκοβού, θέλω να εκφράσω την άποψή μου για όσα συμβαίνουν σήμερα. Η οικονομική κρίση που μαστίζει όλη την υφήλιο και που ακόμα δεν έχει φανεί παρά μόνο κάποια περιστατικά της ( κατρακύλα κολοσσιαίων τραπεζών, απολύσεις εργαζομένων και από μεγάλες εταιρείες ), είναι μία κρίση που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πόσο θα διαρκέσει. Αν λάβουμε ως αξίωμα της οικονομικής πολιτικής ότι δεν επιτρέπονται εκλογές μεσούσης της κρίσης, τότε ούτε οι αμερικάνικες εκλογές έπρεπε να γίνουν, ούτε και οι ελληνικές πρέπει να γίνουν όσο αυτή έχει διάρκεια. Αλλά όλοι οι οικονομολόγοι λένε ότι αυτή αν καταλαγιάσει σε δέκα χρόνια να είμαστε ευχαριστημένοι. Άτοπο λοιπόν το εν λόγω αξίωμα. Και επειδή οι διαχειριστές είναι αυτοί που δεν προέβλεψαν το μπάχαλο, τίποτα δεν μας διαβεβαιώνει ότι έχουνε τις λύσεις. Και να μην ξεχνάμε ότι κατά βάση η οικονομία είναι ψυχολογία (το έχουμε ξαναπεί αυτό).

  Έτσι με μια νέα κυβέρνηση, τον λαό πρόθυμο για την επιλογή του, ανοίγονται νέοι δρόμοι για το ξεπέρασμα της κρίσης και το κυριότερο, θα δρομολογηθούν νέοι συσχετισμοί για μια ανταγωνιστική οικονομία.

  Αν χρειαστεί θα επανέλθω με περισσότερα επιχειρήματα.

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Όχι εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  // 1.077 Comments »

  Στον τόπο μας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επειδή κάποιες δημοσκοπήσεις τα ευνοούν και τα φέρουν με αυξημένα ποσοστά, κραυγάζουν και ζητούν τώρα αμέσως εκλογές. Η κυβέρνηση που παραμένει άτολμη και φοβισμένη όπως πάντα, χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους που εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα ως αναρχούμενη και τριτοκοσμική και ενδίδει στις πιέσεις συντεχνιών και κοινωνικών ομάδων, κάνοντας οικονομικές παροχές, όπως η πιο πρόσφατη ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ προς τους αγρότες, που είχαν κόψει την Ελλάδα σε κομμάτια με τα τρακτέρ τους και παρεμπόδιζαν τις συγκοινωνίες, βλάπτοντας την εθνική οικονομία. ( Οι αγρότες δεν πρόκειται να σωθούν με αυτά τα λεφτά. Θα τα φάνε και του χρόνου θα επανέλθουν ζητώντας νέες επιδοτήσεις. Εκείνα που χρειάζονται στον αγροτικό τομέα είναι γνωστά : Αναδιάρθρωση καλλιεργειών, επιλογή νέων καλλιεργειών που παράγουν δυναμικά προϊόντα, ανταγωνιστικά και ζητούμενα στις διεθνείς αγορές ). Η αντιπολίτευση με τις οξύτατες δηλώσεις αρχηγών και στελεχών και η κυβέρνηση με τις παροχές, δημιουργούν προεκλογικό κλίμα, ενώ μαίνεται η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, δοκιμάζεται σκληρά η ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση ψάχνει ακόμη τη νέα οικονομική πολιτική που θα ασκήσει. Και όλα αυτά 17 μόνο μήνες από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, αν και η κυβέρνηση εκλέγεται για 4 χρόνια.

  Ειναι γνωστό ότι οι εκλογές δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αντιθέτως επιτείνουν τα δύσκολα προβλήματα, φρενάρουν την ανάπτυξη και οπισθοδρομούν την οικονομία. Και προφανώς ειναι έγκλημα κατά της χώρας η διενέργεια εκλογών εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που ακόμη δεν αποκάλυψε όλες τις παραμέτρους της. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ