• Archive for Ιανουάριος, 2009

  ΤΟ “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ”

  29 Ιανουαρίου 2009 // 3.497 Comments »

  Αγαπητοί μου φίλοι,
  Σήμερα θέλω να ασχοληθώ με το πρόβλημα που έθιξε ο Παναγιώτης Μποκοβός περί του «πολιτικού κόστους».
  Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα συμβαίνουν όπως τα λέει. Αλλά συμβαίνουν περισσότερο στους αρνητές της Δημοκρατίας, είτε ηθελημένα είτε άθελα.
  Τα αδιέξοδα τους καθιστούν απρόβλεπτους ως προς την συμπεριφορά τους.
  Και τι είναι αυτό που απογοητεύει τους πολίτες; Θαρρώ πως είναι η κακή χρήση της εξουσίας από τους κυβερνώντες. Αν μια κυβέρνηση σταθμίζει σωστά τα δεδομένα, αν αξιοποιώντας τις πληροφορίες που έχει περί των πραγμάτων χειριστεί τα πράγματα με δικαιοσύνη, τότε διαμορφώνει το πλαίσιο που οι περαιτέρω χειρισμοί της θα καθίστανται επιτυχείς.
  Αν αυτά λείπουν από την διακυβέρνηση τότε οι συνειδήσεις των πολιτών απομακρύνονται από κάθε έννοια τάξεως, γιατί απλά μια λεγόμενη Δημοκρατία δεν τους καλύπτει, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους σε μια κοινωνική απομόνωση.
  Επομένως κατ’ εμέ το πρόβλημα δεν είναι κάποια παράλογα αιτήματα, αλλά η συμπεριφορά που τα γεννάει. Και δεν βλέπω σε μια κοινωνία άλλη παράμετρο, πέρα από αυτήν της διακυβέρνησης.
  Συμφωνώ απόλυτα με τον Μποκοβό ότι πρέπει οι πολίτες να είναι ενεργοί, μα ξεκαθαρίζω ότι η ενέργεια που πρέπει να διαθέτουν, να είναι προς την κατεύθυνση της ισόρροπης διακυβέρνησης. ¨Άλλωστε ο λαός το λέει: Απ’ το κεφάλι βρομάει το ψάρι.
  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

  28 Ιανουαρίου 2009 // 621 Comments »

  Πολιτικό το πρόβλημα της χώρας μας.

  Το βασικό πρόβλημα της χώρας μας, όπως και πολλών άλλων χωρών, είναι πολιτικό. Και εξηγούμαστε: Όλα τα κόμματα και κυρίως τα δύο μεγάλα που εναλλάσσονται στην εξουσία, πρώτα ενδιαφέρονται για την δική τους επιβίωση και μακροημέρευση και μετά για τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Το ίδιο και οι πολιτικοί, από τους αρχηγούς, μέχρι τους βουλευτές και πολιτευτές, που ασχολούνται με την προσωπική τους ανάδειξη και την ακώλυτη πορεία τους στην πολιτική, παρά με το γενικό καλό.

  (περισσότερα…)

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Το παιδί μας και εμείς

  27 Ιανουαρίου 2009 // 1.700 Comments »

  Το παιδί μας!

  Οι Κινέζοι λένε: «Αν έχεις παιδιά να τα χαίρεσαι, αν δεν έχεις να χαίρεσαι».

  Τα παιδιά είναι χαρά και ευθύνη. Χαρά μεγάλη αλλά μεγαλύτερη είναι η ευθύνη για να διατηρηθεί αυτή η χαρά.

  Στη Σοφία Σειράχ 15.3 διαβάζουμε: είναι προτιμότερο να πεθάνει κανείς παρά να έχει παιδιά ασεβή.

  Αλήθεια! η ασέβεια είναι το ποτάμι που σκάβει τα θεμέλια του σπιτιού, το παράσιτο που καταστρέφει τα φυτά δίπλα του. Είναι το μπουρίνι που πνίγει την ισορροπία των σχέσεων.

  Και εμείς σαν γονείς, σαν παππούδες, σαν δάσκαλοι, σαν άνθρωποι, σαν κοινωνία, τι κάνουμε;

  (περισσότερα…)

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, Χωρίς Κατηγορία

  GABRIEL GARCIA MARQUEZ – 4ος ΛΟΓΟΣ

  24 Ιανουαρίου 2009 // 158 Comments »

  Σήμερα θα ξεκινήσω με μια ‘’ καλημέρα ή μια καληνύχτα αν προτιμάτε ‘’ και στη συνέχεια θα αναφερθώ στον τέταρτο λόγο από τους δέκα τρεις του μεγάλου αυτού σύγχρονου φιλοσόφου.

  << Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου κρατάει το χέρι…και ταυτόχρονα αγγίζει την καρδιά σου>>.

  Για να πλησιάσουμε το μεγάλο αυτό θέμα, θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά την έννοια της λέξεως ‘’Φίλος’’. (περισσότερα…)

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 4

  22 Ιανουαρίου 2009 // 5.007 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι,
  Όσοι θέλετε να στείλετε τα σχόλιά σας για ένα άρθρο ή και περισσότερα, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα «κλικ» ή στον τίτλο του άρθρου ή στην λέξη comments και θα ανοίξει η φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας και εν συνεχεία να τα αποστείλετε. Καθημερινά τις απογευματινές ώρες αναρτώνται όλα τα σχόλια χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση. Βέβαια υπάρχει «φίλτρο» για τυχόν προσβλητικές εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα του wif.

  Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Δ.

  ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΜΑΣ

  21 Ιανουαρίου 2009 // 4.326 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι,
  Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του νέου προέδρου των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα.
  Αφού του ευχηθούμε ολόψυχα να σταθεί άξιος των προσδοκιών, να του ζητήσουμε να ρίχνει και καμιά ματιά στο wif μας. Μας είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει εκτιμήσει την φωνή που υψώνεται από τα ηλεκτρονικά πεδία.
  Αυτό το φόρουμ φτιάχτηκε για να συμβάλει σε ένα βήμα προόδου της ανθρωπότητας και κατά τα προεκλογικά λεγόμενα του προέδρου Ομπάμα, συμπίπτουμε απόλυτα.
  Έτσι λοιπόν με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να είναι σίγουρος ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. ότι θα μας έχει δίπλα του σε κάθε γενναία πολιτική του που θα ανατρέπει κάθε αδικία στον πλανήτη.
  ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΕ!!
  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΘΑ ΦΕΡΕΙ Ο Μ. ΟΜΠΑΜΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ;

  20 Ιανουαρίου 2009 // 26 Comments »

  Ο νέος πρόεδρος των Η.Π.Α. Μπάρακ Ομπάμα ορκίστηκε στις 20 Ιανουαρίου και ανέλαβε καθήκοντα μαζί με τους υπουργούς του και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Τα όσα είπε μέχρι σήμερα ο νέος πρόεδρος, κατά την μακρά προεκλογική εκστρατεία αλλά καί μετά την νίκη του, καθώς και οι προσεγμένες επιλογές των συνεργατών του, επιτρέπουν την αισιόδοξη σκέψη ότι θα επιδείξει, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, νηφαλιότητα και αντικειμενικότητα, ότι θα λαμβάνει τις αποφάσεις του αφού ενημερωθεί πλήρως και ότι δεν θα καταστεί αλαζονικός, λόγω της μεγάλης ισχύος που συγκεντρώνεται στο άτομό του. Και ακόμη ότι θα αποφύγει τα βασικά λάθη του προκατόχου του Τζόρτζ Μπούς, που κατάφερε να αναδειχθεί ο χειρότερος πρόεδρος των Η.Π.Α.

  Στο χέρι του νέου προέδρου, του Μ. Ομπάμα, ειναι να φέρει στη χώρα του και σε ολόκληρο τον κόσμο τη μεγάλη αλλαγή, που θα εδραιώσει την παγκόσμια ειρήνη -την pax americana-, την ευημερία και την καλύτερη ζωή για όλους, όχι μόνο για τους ολίγους. Ο ίδιος έλεγε προεκλογικά ότι έχει ένα όραμα και οι Αμερικανοί τον ψήφισαν για να το υλοποιήσει και μαζί τους -νοερά- και πολλοί άλλοι πολίτες σε όλο τον κόσμο.

  Τώρα πρέπει να κάνει πράξη το όραμα, που είναι όραμα δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος του wif.gr

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  GABRIEL GARCIA MARQUEZ

  18 Ιανουαρίου 2009 // 504 Comments »

  Σήμερα θα αναφερθώ στον τρίτο λόγο από τους δέκα τρεις που μας προτείνει ο Μεγάλος συγγραφέας για να ζούμε.
  << Επειδή πιστεύεις ότι κάποιος δεν σε αγαπάει όσο εσύ θα ήθελες…δεν σημαίνει ότι δεν σε αγαπά με όλη την καρδιά του >>.
  Τα αποφθέγματα αυτά του ποιητή μας, έχουν τέτοια ευρύτητα ερμηνείας και προσέγγισης που δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει και που να φτάσει. Ας πάρουμε λοιπόν τα πιο κοντινά στα ανθρώπινα συναισθήματα. Υπέρμετρος εγωισμός και απαίτησης αισθημάτων χωρίς μέτρο. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν τόσα βάσανα που τους προικίζει η ζωή, που αυτές οι πτυχές των συναισθημάτων πολλές φορές χάνουν τις προτεραιότητες που θα ήθελε ο αποδέκτης.
  Ή ακόμη και αυτός, λόγω των δικών του προβλημάτων δεν του μένει χρόνος να μετρήσει τα μεγέθη της αγάπης, ή αδιαφορεί για τα μέτρα, φοράει τις παρωπίδες του και μόνο απαιτεί.
  Αγαπητοί μου δεν είναι έτσι. Η αγάπη είναι φυτεμένη στην καρδιά του ανθρώπου γιατί εκεί είναι ο χώρος της, το χωράφι που ευδοκιμεί. Μόνο που το χωράφι αυτό θέλει καλλιέργεια φροντίδα και πότισμα με κάποιο δάκρυ κι ακόμη με κάποιο Σ’ αγαπώ.
  Τότε μιλάει η καρδιά από μόνη της.

  ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ή ΑΝΤΙΝΟΟΣ, επισκέπτης του wif.gr

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ

  11 Ιανουαρίου 2009 // 218 Comments »

   

  Αγαπητοί μου φίλοι, χθες πήγα στο super market και είδα στο τμήμα των παιχνιδιών να γίνεται κυριολεκτικά το έλα να δεις και αυτό γιατί είχε 40% έκπτωση των τιμών.

  Πιθανώς να μου πείτε “τι το περίεργον”;

  Το περίεργο για μένα ήταν στο ότι οι επετειακές συνήθειες υποχώρησαν μπροστά στα οικονομικά δεδομένα. Ακόμα και ο Άγιος Βασίλης φθάνει καθυστερημένα.

  Τι εποχές Θεέ μου;

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  GABRIEL GARCIA MARQUEZ

  // 4.477 Comments »

  Σήμερα θα αναφερθώ στο δεύτερο λόγο από τα συγκλονιστικά αποφθέγματα του Μεγάλου συγγραφέα και Στοχαστή.
  <<Δεν αξίζει να κλαις για κανέναν. Όσοι αξίζουν τα δάκρυά σου, δεν θα σε κάνουν ποτέ να κλάψεις…>>.
  Είναι γεγονός ότι σήμερα έχουμε τα ερεθίσματα και τις αιτίες για να κλάψουμε για πολλούς και για πολλά πράγματα. Ιδιαίτερα οι μέρες μας προσφέρονται για ποταμούς δακρύων και δεν ξέρω που και σε τι πρώτα ν’ αφιερώσω το ποιο μεγάλο ποτάμι. Βρίσκομαι κυριολεκτικά σε δίλημμα. Όλα τα ποτάμια είναι μεγάλα και ορμητικά. Δε μπορώ να μη κλάψω για το δράμα του πολύπαθου Παλαιστινιακού Λαού που αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας. Δε μπορώ να μη κλάψω για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μας και που δε βλέπω μια φωτεινή ακτίνα ελπιδοφόρας αντιμετώπισης για τον περιορισμό τους τουλάχιστον. Δε μπορώ να μη κλάψω για μας, για μένα, για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας, για τα παιδιά μας, τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους.
  Σταματώ τη ροή των ποταμιών των δακρύων με το φόβο ότι θα με πάρετε για κλαψιάρη. Περιμένω λοιπόν αυτούς που αξίζουν τα δάκρυά μου, να μη με αναγκάσουν ποτέ να κλάψω, όπως κλείνει το δεύτερο απόφθεγμά του ο μεγάλος Στοχαστής

  Ζαχαριας Προδρόμου ή Αντίνοος, επισκέπτης του wif.gr

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, Χωρίς Κατηγορία