• Archive for Δεκέμβριος, 2008

  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ WIF ΓΙΑ ΤΟ 2008

  31 Δεκεμβρίου 2008 // 4.109 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι,

  σήμερα που είναι τελευταία μέρα του 2008, τώρα στις τελευταίες ώρες του, σκεφθήκαμε να σας ανακοινώσουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων του wif μας.

  Από τις 19 Σεπτεμβρίου που ξεκίνησε αυτή η μέτρηση μέχρι σήμερα, 100 μέρες δηλαδή, καταγράφτηκαν 101 μοναδικοί αναγνώστες, πραγματοποίησαν 1200 επισκέψεις και διάβασαν συνολικά 6200 σελίδες. Ο μέσος χρόνος που διέθεσαν ειναι 6,5 λεπτά της ώρας για κάθε επίσκεψη.

  Οι 600 επισκέψεις έγιναν με απ’ ευθείας επιλογή και οι 600 με αναζητήσεις. Είναι πολυ συγκινητικό να διαβάζεις τις λέξεις κλειδιά της αναζήτησης. “ισότητα”, “άρθρα για την ειρήνη”, “ρομαντισμός ποίηση”, “κατεστημένο”, “κοινωνικό κράτος”, “ανεμελιά” και τόσες άλλες που φανερώνουν την αγωνία αλά και την αναζήτηση των αξιών του λαού μας.

  Όλα αυτά δεν θα ήταν αρκετά για έναν απολογισμό, άν το κυριότερο στοιχείο δεν έδειχνε τον θρίαμβο των αναζητήσεων του wif μας.  Είναι ο δείκτης “Bounce Rate” (βαθμός διαπίδυσης) ο οποίος ειναι μηδέν. ΝΑΙ ΜΗΔΕΝ!!!

  Η μηδενική αποστροφή των αναγνωστών μας και η αποδοχή των άρθρων, μας δίνει το κουράγιο σ’ όλους τους αρθρογράφους να συνεχίσουμε το έργο μας, πιστεύοντας ότι ολοένα θα μεγαλώνει ο αριθμός των εκπροσώπων, που επάξια θα εκπροσωπούνε το wif.gr

  Σας ευχόμαστε ολόψυχα, το 2009 να είναι ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο έτος της ζωής σας.

  Posted in WIF, ΔΙΑΝΟΗΣΗ, Χωρίς Κατηγορία

  ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ

  29 Δεκεμβρίου 2008 // 161 Comments »

  Είναι γνωστό ότι στην χώρα μας οργιάζει η φοροδιαφυγή, καθώς και το λαθρεμπόριο καυσίμων, ποτών, τσιγάρων, ενώ τα ελλείμματα του προϋπολογισμού και τα χρέη του δημόσιου τομέα αυξάνονται κατα γεωμετρική πρόοδο και η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί ότι θα θέσει την ελληνική οικονομία ξανά υπό επιτήρηση.

  Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε αναγγείλει την θεσμοθέτηση ενός εθνικού συμβουλίου κατά της φοροδιαφυγής, στο οποίο θα μετείχαν εκπρόσωποι όλων των ενδιαφερομένων, δηλαδή βασικώς και κυρίως των φοροφυγάδων: οι λύκοι θα αναλάμβαναν να φυλάξουν τα πρόβατα, τα γνωστά φορολογικά υποζύγια, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, που είναι οι μόνοι που πληρώνουν μέχρι δεκάρας τους φόρους τους.

  Πρόσφατα γράφτηκε στις εφημερίδες, ότι οι απόψεις των μελών του συμβουλίου είναι κοντά στις απόψεις του υπουργείου οικονομίας και οικονομικών, για την επιβολή κάποιων “ήπιων” τεκμηρίων διαβίωσης, που στην ουσία δεν θα ενοχλούν το μεγάλο κεφάλαιο, τους ελεύθερους επαγγελματίες μεγάλου βεληνεκούς και τους λοιπούς φοροφυγάδες. Και για να αποδείξει ο αρμόδιος υπουργός, ότι οι προθέσεις του και τα σχέδιά του για την καταπολεμηση της φοροδιαφυγής είναι αέρας φρέσκος, άρχησε πρίν λίγες ημέρες μιά διαφημιστική εκστρατεία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να “ευαισθητοποιήσει” τους επαγγελματίες φοροκλέφτες.

  Άν είναι δυνατό;…Και όμως είναι!…Τη φοροδιαφυγή που οργιάζει θα την καταπολεμίσει με την διαφήμηση, με λόγια.Προφανώς το δημόσιο δεν πρόκειται να κερδίσει από αυτή την ιστορία. Θα χάσει τα λεφτά του, που θα τα αρπάξουν οι διαφημιστές, οι εκδότες εφημερίδων και οι καναλάρχες.

  Πάλι θα πληρώσουν οι έντιμοι φορολογούμενοι.

  Από την ιστορία αυτή αναδεικνύεται μιά παγκόσμια πρωτοτυπία:

  Η καταπολέμιση της φοροδιαφυγής με την διαφήμιση !!???

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

  28 Δεκεμβρίου 2008 // 1.161 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι,
  Αυτές τις μέρες, όλοι λίγο πολύ, καταφεύγουμε στις σκέψεις των προγόνων μας. Άλλοτε από απλές αναζητήσεις και άλλοτε από μια δίψα μάθησης για το ατέλειωτο μυστήριο της ζωής. Ακόμα-ακόμα προστρέχουμε σε αποφθέγματα που ερμηνεύουν κάποια αδιέξοδά μας.
  Όμως είναι αρκετό για να ολοκληρώσουμε τις σκέψεις μας;
  Άποψη μου είναι, ότι επιγραμματικά μόνον σαν προκατάληψη λειτουργούν τα ρητά της κληρονομιάς μας.
  Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να προσεγγίζουμε με περισσότερη ερευνητικότητα τις σκέψεις των φιλοσόφων μας και ότι πρέπει να κάνουμε μια βαθύτερη ανάγνωση των κειμένων τους, ώστε με ενσυναίσθηση να ταυτίζουμε την δικιά μας σκέψη με την δικιά τους. Και θέλω να πω με έμφαση, ότι οι καιροί που περνάμε θέλουν μια βαθύτερη προσέγγιση στα γνωμικά.
  Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί με τις φλυαρίες πιστεύω ότι θα τρίζουν τα αγιασμένα κόκαλά τους.
  Με απέραντο σεβασμό, ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ένας πραγματικός Έλληνας

  17 Δεκεμβρίου 2008 // 962 Comments »

  Πρίν λίγες ημέρες έφυγε από τον κόσμο ένας αληθινός Άνδρας και πραγματικός Έλληνας : ο Τάσσος Παπαδόπουλος, τ. Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τον Απρίλιο του 2004 είχε σώσει την τιμή του Ελληνισμού και κυρίως της Κύπρου και της Ελλάδας, ζητώντας με το δυναμικο, ειλικρινές και αντρίκιο διάγγελμά τουπρος τον Κυπριακό Λαό, να καταψηφίσει στο επικείμενο δημοψήφισμα το σχέδιο του τότε γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Ανάν για την επανένωση τάχα της Κύπρου, που είχε εμπνευστεί η Τουρκία και το προωθούσαν με υποσχέσεις αλλά και απειλές, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Μ. Βρετανία. Ο Λαός της Κύπρου τον άκουσε και οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν με ποσοστό 75,8%, ενώ οι Τουρκοκύπριοι το αποδέχτηκαν με ποσοστό 64,9% μόνο.

  Ζητώντας ο Τάσσος Παπαδόπουλος την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, δεν αρνήθηκε την επανένωση της Κύπρου, αρνήθηκε το συγκεκριμένο σχέδιο που ήταν ετεροβαρές υπέρ της Τουρκίας, της οποίας ικανοποιούσε όλες τις απαράδεκτες απαιτήσεις, μεταξύ των οποίων την παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο διηνεκές, καθώς και όλων των εποίκων. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ζήτησε το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων εν μέσω πιέσεων και απειλών από τις Η.Π.Α., την Μ. Βρετανία, τον Ο.Η.Ε. και τον διεθνή τύπο, που έγραφε συνεχώς για τα δεινά που θα πλήξουν την Κύπρο, άν δεν γίνει δεκτό το σχέδιο Ανάν. Πίεση υπέρ της αποδοχής του σχεδίου ασκούσαν Κύπριοι και Έλληνες πολιτικοί.

  Με την γενναία στάση του ο Τάσσος Παπαδόπουλος έδειξε πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι πραγματικοί πολιτικοί ηγέτες και πως να διαχειρίζονται κρίσεις, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον και τα υψηλά ελληνικά ιδανικά. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, Χωρίς Κατηγορία

  ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

  16 Δεκεμβρίου 2008 // 3.822 Comments »

   

  Αγαπητοί φίλοι, δεν περίμενα ποτέ ότι δυό παπούτσια θα έσωζαν την τιμή της παγκόσμιας Δημοσιογραφίας. Επίσης δεν περίμενα ποτέ πως η αγανάκτηση θα έβρισκε εκφραστή μέσα από κόσμο που ο Αμερικανός Πρόεδρος διατείνεται πως του πρόσφερε την Ελευθερία του. Ο Ιρακινός Δημοσιογράφος Μοντάσερ αλ-Ζάιντι τόλμησε αυτό που του επέβαλε η συνείδησή του.

  Πέταξε τα παπούτσια του στον Πλανητάρχη!!!

  Και αντί να τον επαινέσουν, τα ανδρείκελα του Ιράκ ψάχνουν αποκλίνουσες αιτιάσεις για να “μπαλώσουν” το θέμα.

  Ξέρετε, αγαπητοί φίλοι, όταν το καθεστώς δεν είναι λαοπρόβλητο και είναι δοτό, τότε καταγράφονται και τα αδιέξοδά του. Καταγράφεται η ανεπάρκεια, η αναξιοπιστία, η υπακοή στον επικυρίαρχο, που σε τελευταία ανάλυση πλησιάζει και τα όρια της προδοσίας, Γιατί, κοντά στην προδοσία είναι η αμηχανία που προκαλεί η εξάρτηση.

  Κλείνοντας το άρθρο μου, θέλω να εκφράσω την τιμή που ανήκει στην παγκόσμια Δημοσιογραφική κοινότητα και που φάνηκε στο πρόσωπο του Μοντάσερ αλ-Ζάιντι, γιατί όταν η εξουσία είναι ενεργούμενο άλλων, τότε άξια κάποιοι πραγματικοί Δημοσιογράφοι ξέρουν να σώζουν την τιμή του κόσμου. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

  15 Δεκεμβρίου 2008 // 3.214 Comments »

  Πρόσφατα, αγαπητοί μου φίλοι, απονεμήθηκε το Νομπέλ Ειρήνης, όπως κάθε χρόνο, ενώ πολλοί πόλεμοι μαίνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

  Επί δεκαετίες Ισραήλ κατά Παλαιστινίων στην Μέση Ανατολή, στην Αφρική επιθετικοί πόλεμοι, εμφύλιοι και ανταρτοπόλεμοι, τα τελευταία χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατά του Αφγανιστάν και του Ιράκ, πρόσφατα σχετικά το ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, η Γεωργία κατά της Ρωσίας λόγω Ν. Οσετίας, χωρίς να ξεχνάμε τους πολέμους στα πλαίσια της τέως Γιουγκοσλαβίας.

  Ο κατάλογος των πολέμων είναι ατέλειωτος.

  Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποδείχθηκε ανεπαρκής, ανίκανος και αναξιόπιστος για να επιτελέσει το έργο για το οποίο ιδρύθηκε μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, δηλαδή την επιβολή της ειρήνης.

  Απαιτείται επομένως η επανίδρυση του ΟΗΕ, ή η ίδρυση ενός νέου διεθνούς οργανισμού προικισμένο με τις ανάλογες αποφασιστικές αρμοδιότητες, για την επιβολή της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο και γιά την στενή συνεργασία όλων των κρατών στα πλαίσια της διεθνούς οικονομίας.

  Η ανάπτυξη της παγκόμιας οικονομίας θα εξαλείψει την φτώχια και θα στηρίξει την ειρήνη.

  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΚΟΒΟΣ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  14 Δεκεμβρίου 2008 // 34 Comments »

  Μέσα στην τόση θλίψη των ημερών σκέφτηκα να θίξω το θέμα που περιέγραψε παλαιότερα ο Παναγιώτης Μποκοβός για τις φοβίες της κοινωνίας.

  Αυτές κατά κύριο λόγο προέρχονται από την απομόνωση του καθένα μας. Καχυποψίες, δυσπιστίες και όλα τα βάρβαρα συναισθήματα, κατακλύζουν καθημερινά.

  Το κλίμα μπορούμε να το αντιστρέψουμε με την διπλωματία της μαρμελάδας.

  Φτιάξτε λοιπόν μαρμελάδες και προσφέρετε στους “κουμπωμένους” γνωστούς σας. Θα δείτε το “κλίμα” να αλλάζει αμέσως προς το καλύτερο και απελεύθερα.

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

  // 3.335 Comments »

   

  Ο άδικος χαμός τού μικρού Αλέξη, έχει πυροδοτήσει συνειδήσεις παγκοσμίως.

  Διαμαρτυρίες παντού.

  Παντού σ’ όλο τον κόσμο ξεσηκώνονται διαδηλώσεις από ανθρώπους όλων των ηλικιών αλλά κυρίως νέους, που εκφράζουν τα δίκια τους.

  Εγώ θέλω να σταθώ στο τι; διαμαρτύρονται αυτοί οι άνθρωποι.

  Διαδηλώνουν από μια υποχρέωση συμπαράστασης ; Διαδηλώνουν από αντιπολιτευτικές διαθέσεις ; Ή μήπως από μια έκρηξη συμπάθειας ;

  Όλα αυτά νομίζω πως δεν είναι αρκετά, για να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις μια μεμονωμένη εγκληματική ενέργεια, έστω και αν πράττεται από άνθρωπο του κράτους.

  Έχω την πεποίθηση ότι όλοι αισθάνθηκαν το χάος που τους χωρίζει από την εξουσία. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι το ξέσπασμα του κόσμου γίνεται, γιατί όλοι πιά αισθάνονται ότι τους έχει μείνει μόνον η ζωή τους απέναντι σ’ αυτή και αυτήν δεν θέλουν να την εκχωρήσουν.

  Και βεβαίως έχουν δίκιο.

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

  11 Δεκεμβρίου 2008 // 4.467 Comments »

  Σήμερα πήρα τον λογαριασμό της ΔΕΗ και πήγα και τον πλήρωσα. Απάνω, με έντονα κεφαλαία γράμματα, έγραφε ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ και αυτό γιατί από τον προηγούμενο λογαριασμό χρωστούσα ένα υπόλοιπο 50 Ευρώ.

  Βεβαίως οι άνθρωποι την δουλειά τους κάνουν. Αλλά η απειλή της διακοπής της ενέργειας μου φαίνεται περίσσια βαρβαρότητα. Και αυτό γιατί χωρίς την ενέργεια –σε συνθήκες μάλιστα χειμώνα- απειλείται η ίδια η ζωή.

  Ή δεν είναι έτσι;

  Ξέρετε φίλοι μου, το μυαλό μου πηγαίνει στον Μάη του ’68, σ’ ένα διαχρονικό σύνθημα της τότε νεολαίας “ φαντασία στην εξουσία”.

  Μα εδώ έχουμε ευφάνταστους εξουσιαστές, που αν δεν σου πάρουν τα λεφτά, σου απειλούνε την υγεία και ακόμη – ακόμη την ζωή σου. Και για να μην πείτε ότι δεν έχω πρόταση, σας λέω ότι έχω δύο.

  1. Ή το απειλητικό μήνυμα ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ να γίνει ανθρώπινο μήνυμα π.χ. παρακαλείσθε να εξοφλήσετε, και
  2. Ή να κοπεί το ρεύμα από τον μισό πληθισμό (?) –τότε να δείτε γέλια!!!

  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr/wif

  Posted in Χωρίς Κατηγορία

  ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

  // 4.588 Comments »

   

  Αγαπητοί φίλοι, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Παναγιώτη Μποκοβού, σκεφτόμουν ποιο είναι αλήθεια το ποιοτικό γνώρισμα του κατεστημένου και ποιο το στοιχείο εκείνο που το θρέφει.

  Ακούγοντας στην εκπομπή του τον Γεωργουσόπουλο να μιλάει για τον Αριστοφάνη, -με αφορμή που είχε για την σάτιρα- σε μια αποστροφή του, διατύπωσε ότι όλοι οι δημιουργοί της υπήρξαν συντηρητικοί. Και παρ’ όλο το σθένος που είχαν να σατιρίζουν οξύτατα το κατεστημένο, ποτέ τους δεν εξέφρασαν σκέψεις προόδου, παρά μόνον αναπολούσαν καλές στιγμές και εποχές του παρελθόντος.

  Το άρθρο του Παναγιώτη Μποκοβού, είναι καταγγελτικό. Καταγγέλλει κατά βάση μια κατεστημένη αντίληψη που διέπει -δυστυχώς- μια μερίδα της κοινωνίας μας. Και εγώ θέλω να επισημάνω ότι το κοινωνικό κατεστημένο είναι αυτό που τροφοδοτεί τις υπόλοιπες πτυχές του. Και αν με ρωτήσετε τι πρέπει να γίνει; η απάντησή μου είναι ότι κατανοώντας τα αδιέξοδα, να καταφεύγουμε στην λογοτεχνία, που αυτή μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στην σκέψη μας. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in WIF, ΔΙΑΝΟΗΣΗ