• Archive for Νοέμβριος, 2008

  ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

  16 Νοεμβρίου 2008 // 816 Comments »

   

  Αγαπητοί φίλοι. Χθές περνώντας από ένα βιβλιοπώλη κάναμε μια συζήτηση για την εμπορικότητα των βιβλίων. Μου παρουσίασε ένα βιβλίο ενός Ασιάτη συγγραφέα που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσίαζε την εκδίκηση σαν λύτρωση του ατόμου. Μου έφερε βαθιά θλίψη το γεγονός ότι ένα τέτοιο κείμενο μπορεί να έχει αποδοχή από το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό. Δεν θέλω να πάω στο σενάριο του συγκεκριμένου βιβλίου, θέλω όμως να πώ ότι ο συγγραφέας του αγνόησε ακόμα και τα πνευματικά δεδομένα του τόπου του. Και θέλω να πω με έμφαση ότι η λογοτεχνία έχει καθαγιασμένο σκοπό, να απαλύνει τον ψυχικό κόσμο του αναγνώστη, να διαμορφώσει πράους χαρακτήρες, και να συμβάλει δημιουργικά στην ανάγκη που πάντα υπάρχει για ένα καλύτερο κόσμο. Έτσι θέλω να σας πώ αγαπητοί μου φίλοι, ότι είναι αναγκαίο για αυτόν τον σκοπό να επιλέγονται βιβλία που δικαιώνουν την λογοτεχνία και όχι αυτά που την καταρρακώνουν. ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

  Η ανεκτικότητα και οι φοβίες της κοινωνίας.

  11 Νοεμβρίου 2008 // 4.711 Comments »

  Στις ημέρες μας ο πολίτης βάλλεται από παντού. Ακόμη και στις Δημοκρατίες δυτικού τύπου, στις οποίες αποτελεί το θεμέλιό τους και το κέντρο του ενδιαφέροντός τους. Παράλληλα καταπιέζεται από την πολιτική εξουσία, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον επιβληθέντα καταναλωτισμό, υφίσταται πλύση εγκεφάλου από την διαφήμιση και τις μεθόδους του μάρκετινγκ, χειραγωγείται και εκβιάζεται.

  Για όλους αυτούς τους λόγους αποκτά ποικίλες φοβίες και μιά έκδηλη ανεκτικότητα, που τελικά στρέφονται εναντίον του και του δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την ζωή του.

  Σήμερα όμως η δημοκρατία, αλλά και η κοινωνία μας χρειάζονται ενεργούς πολίτες και όχι παθητικούς και αδιάφορους, που να γίνονται έρμαιο των διαφόρων ανταγωνιστικών δυνάμεων που κυριαρχούν στη ζωή μας.

  Οι ενεργοί πολίτες είναι η τελευταία ελπίδα για την Δημοκρατία και για την Κοινωνία.

  Παναγιώτης Μποκοβός, εκπρόσωπος Παγκόσμιου Φόρουμ Διανόησης, wif.gr

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  Xειροποίητες Eκδόσεις “solega”

  2 Νοεμβρίου 2008 // 2.574 Comments »

  Αγαπητοί φίλοι, σπεύδω να δικαιολογηθώ για την ασυνήθιστη απουσία μου λέγοντας ότι άρχισε να με απασχολεί εντονότερα η ανάγκη της διαβίωσης. Τα παλικάρια όμως δεν κωλώνουν. Πήγα και αγόρασα έναν πρίντερ λέιζερ και ένα βιβλιοδετικό μηχάνημα και ότι έγραψα το τυπώνω ανά ενότητα και το δένω καλαίσθητα, σαν ένα βιβλιαράκι είτε σε διάσταση Α4, είτε σε Α5. Αυτά τα διαθέτω σε όσους θέλουν να τα έχουν έντυπα, με την τιμή (αν έχουν ή θέλουν να πληρώσουν) 8 λεπτά το Α4 και 6 λεπτά το Α5 ανά φύλλο, συν 70 λεπτά για την βιβλιοδεσία κάθε τεύχους. Τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής είναι όσα θέλουν τα ΕΛΤΑ. Έτσι λοιπόν έχουμε: 1) ο ΑΛΗΤΗΣ 126 φύλλα, 2) ο ΑΝΤΙΦΡΟΝΏΝ 90 φύλλα, 3) ο ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ 60 φύλλα, 4) ο ΤΕΛΑΛΗΣ 60 φύλλα, 5) το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 94 φύλλα, 6) η ΕΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 50 φύλλα, 7) οιΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ μαζί με το ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ 30 φύλλα, 8)τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 32 φύλλα, 9) τα ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 60 φύλλα, 10) ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ 34 φύλλα, 11) ΤΑ ΛΑΪΚΑ 40 φύλλα, 12) ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ 60 φύλλα. Επίσης 50 ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ 60 φύλλα, και TA 50 ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΤΟΥ PORTAL 70 φύλλα. Αν θέλετε κάτι από αυτά , μπορείτε να τα παραγγείλετε με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@solega.gr , και αναγράψατε την ένδειξη «ελεύθερα» ή την ένδειξη «αντικαταβολή» ανάλογα πως θέλετε να πληρώσετε. Οι χειροποίητες εκδόσεις solega είναι στην διάθεσή σας, ενυπόγραφες (όχι για τα κείμενα, αλλά για την βιβλιοδεσία!).

  Πάντα με αγάπη ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος wif.gr

  Posted in ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ, Χωρίς Κατηγορία