• Archive for 20 Σεπτεμβρίου, 2008

  ΕΥΣΗΜΑ ΑΝΤΙ ΠΟΙΝΗΣ

  20 Σεπτεμβρίου 2008 // 22 Comments »

  Με θλίψη διαβάσαμε ότι σε χώρα της Μέσης Ανατολής, καταδικάστηκαν βαριά δύο πνευματικοί άνθρωποι, επειδή εξέδωσαν μη εγκεκριμένη μετάφραση θρησκευτικού περιεχομένου.
  Δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, κάλεσαν τον πρόεδρο της χώρας αυτής να τους απονείμει χάρη.
  Το Π.Φ.Δ. καλεί αυτόν τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη και με ένα ευχαριστώ να απονείμει εύσημα σ’ αυτούς τους πνευματικούς ανθρώπους, που προαναγγέλουν άνοιγμα σε νέους ορίζοντες.
  Π.Φ.Δ.

  Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Δ.

  ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ

  // 5.992 Comments »

  Θα έλθω άλλη μια φορά στην έννοια «ΔΙΑΝΟΗΣΗ». Με την σχηματική κλίμακα 1-10 που ανέφερα, αμφισβητήθηκε αν στο 10 είναι η θέση της κοινής σκέψης. Ξέρετε; μαθηματική μέτρηση της σκέψης, μόνο σχηματικά μπορούμε να κάνουμε. (περισσότερα…)

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

  // 2.021 Comments »

  Ασφαλώς όλοι θα έχετε αντιμετωπίσει κάποιο δίλημμα όταν χρειάστηκε να πάρετε αποφάσεις για την εξέλιξη στην ζωή σας. Και ασφαλώς θα έχετε προβληματιστεί για το μέγεθος της απόφασης. Τι όμως σας επηρέασε για την λήψη της;
  Πολλοί άνθρωποι είναι αυτοί που αποφασίζουν με αποκλειστικό γνώμονα το στενό τους συμφέρον. Πόσο όμως αυτό εξυπηρετείται πραγματικά από τα πράγματα;
  Οι αποφάσεις που φαντάζουν εύκολες είναι άραγε και οι ενδεδειγμένες για το ατομικό συμφέρον; Εδώ τα πράγματα παίρνουν άλλη διάσταση. Το πώς επιλέγει κανείς να ξεπερνά τα εμπόδια για την πραγμάτωση κάποιου σκοπού, είναι ουσιαστικά, η επιλογή που κάνει για τους κανόνες της κοινωνικής ζωής.
  Εάν παρακάμπτει το θεσμοθετημένο (κατʼ αυτόν λογικό ή παράλογο) με μεθόδους αντιστάθμισης, -λαδώματα, ταξίματα, αντιπαροχές-, τότε δεν διασφαλίζει όφελος που έχει διάρκεια, γιατί δεν διασφαλίζει κανόνες κοινωνικότητας. Απλά προσφεύγει στον ατομικισμό.
  Εάν όμως αναζητώντας ενδεδειγμένη λύση, έστω και αν χρειάζεται να επιμείνει σε αναθεώρηση του θεσμοθετημένου, τότε η απόφαση που θα πάρει, έχει πραγματικό όφελος, γιατί εμπεριέχει δίκαιο και ως εκ τούτου διάρκεια.
  ΣΟΛΕΓΓΑ, εκπρόσωπος Π.Φ.Δ.

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ή ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

  // 930 Comments »

  Έννοιες που κατά μια αντίληψη είναι αντίθετες. Και αυτό γιατί η παρέλκυση της ρεκλάμας απομακρύνει την σκέψη. Πόσο όμως περιπλέκονται τα πράγματα; (περισσότερα…)

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2. ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ

  // 4.064 Comments »

  ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ UNICEF.
  Θέση του Π.Φ.Δ. είναι η αυτοτελής χρηματοδότηση της unicef.
  Πιστεύουμε ότι μπορούν να υπάρξουν πόροι από τα πνευματικά δικαιώματα των εργατών της σκέψης. Για να είναι όμως αυτοτελείς πόροι πρέπει να «περάσουν» στην κατανάλωση.
  Να ενταχθούν στο οικονομικό status. Το Π.Φ.Δ. ζητά την γνώμη, ως προς την πραγμάτωση και εφαρμογή αυτής της θέσης, και την ολιγόλογη άποψη εκπροσώπων του, που είναι Οικονομολόγοι.
  Π.Φ.Δ.

  Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Δ.

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο1. ΠΡΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

  // 8 Comments »

  Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να αναρτηθεί νέα κατηγορία να το ζητήσει άμεσα αφήνοντας post σε αυτό το θέμα και να έχει υπʼ όψη του ότι μπορεί με την ίδια διαδικασία να αναρτηθούν τα άρθρα του.

  Πρέπει να επισημάνουμε ότι φόρουμ συζητά μόνο θέματα με παγκόσμιο ενδιαφέρoν και ότι τα ολιγόλογα (15-20 αράδες) και περιεκτικά άρθρα, διαβάζονται.

  Π.Φ.Δ.

  Posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Π.Φ.Δ.

  ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  // 511 Comments »

  Ρώτησα πολλούς συμπολίτες μου αν αισθάνονται ότι αντιπροσωπεύονται πολιτικά, αν νιώθουν τους αντιπροσώπους τους στο κοινοβούλιο. Η απάντηση που πήρα ήταν καθολικό ΟΧΙ. Αυτό με κάνει να προβληματίζομαι. Δεν είναι τόσο η αναζήτηση νέας μορφής Δημοκρατίας, όσο η απομάκρυνση του κόσμου από την κοινωνικότητα. (περισσότερα…)

  Posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

  ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ΠΟΡΟΙ

  // 666 Comments »

  UNICEF Εδώ θέλω να σταθούμε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να ξεκαθαρίσουμε τι σημασία έχει το έργο της unicef και για μας τους ίδιους.

  Posted in UNICEF & ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

  // 2.735 Comments »

  Πολλοί με ρωτούν όταν αναφέρομαι, στα στιχουργήματά μου, στον αγώνα τι εννοώ. Πρέπει να πω ότι η φύση των ανθρώπων είναι αυτή που τους ωθεί σε μια διαρκή αναζήτηση προς το καλύτερο.
  Στο πέρασμα του χρόνου αυτή η αναζήτηση έχει εκφραστεί με διάφορους τρόπους και συνήθως κατέληγε σε δυναμικές συγκρούσεις.

  Posted in ΔΙΑΝΟΗΣΗ

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

  // 717 Comments »

  Το πρόβλημα της διαχείρισης της ενέργειας, είναι πιστεύω μεγαλύτερο από την αναζήτηση νέων ήπιων εφαρμόσιμων μορφών της.
  Πρέπει ο πληθυσμός να κατανοήσει, ότι η κατανάλωση της ενέργειας ευθύνεται για τις κλιματικές αλλαγές και είναι η πιο βασική παράμετρος για την ισορροπία και την διατήρηση του κλίματος. (περισσότερα…)

  Posted in ΕΝΕΡΓΕΙΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ